🇦🇱 Ndërhyrja ime mbi marrëveshjen 𝐈𝐭𝐚𝐥𝐢 – 𝐒𝐡𝐪𝐢𝐩𝐞𝐫𝐢 për emigracionin, në kanalin kombëtar 𝐀2 𝐂𝐍𝐍. 🇮🇹 Mio intervento sui recenti accordi 𝑰𝒕𝒂𝒍𝒊𝒂 – 𝑨𝒍𝒃𝒂𝒏𝒊𝒂 in materia di immigrazione sul canale nazionale albanese 𝐀2 𝐂𝐍𝐍.     Intervistë me Premium Channel/Radio Travel në Shqipëri Intervistë e Avokates shqiptare në Itali, Elierta Myftari, në RTSH Bambini affidati…

Inovacionet kryesore të Reformës së Kodit Rrugor në 2023: çfarë ndryshon dhe çfarë duhet të dini? Gjatë konferencës së shtypit më 27 qershor 2023, u njoftua miratimi nga Këshilli i Ministrave i një projektligj që synon të sjellë ndryshime të rëndësishme në Kodin Rrugor italian. Kjo reformë është projektuar me qëllim përmirësimin e sigurisë rrugore….

Punësimi i punëtorëve klandestinë: që punëdhënësi të dënohet, duhet prova e plotë e punësimit efektiv të punëtorit të parregullt. Gjykata e Milanos, duke gjykuar një të pandehur që akuzohej për krimin e dënuar nga neni 22, paragrafi 12, TUI, identifikon elementët përbërës të çështjes. Le të shohim çfarë parashikon art. 22, paragrafi 12, TUI më…

Dekreti i flukseve 2021: 69,700 pranime në Itali për punëtorë jashtë BE-së. Datat e shkallëzuara për dërgimin e aplikacioneve me një afat kohor deri më 17 mars 2022 dhe hyrja në procedurën me kredencialet SPID (kliko këtu për të mësuar se si bëhet SPID) Është 69,700 quota maksimale e punëtorëve vartës për vëndet jashtë BE-së,…

Dekreti i flukseve për vitin 2020 doli sot në  Gazetën Zyrtare. Të shohim në detaje se çfarë parashikon dekreti i Presidentit të Këshillit të Ministrave i datës 7 korrik 2020. Kërkesat do të mund të bëhen me data të shkallëzuara dhe afati përfundimtar është caktuar për në 31 dhjetor 2020. Hyrja në sistem duhet të…

Draft-ligji i Këshillit të Ministrave Italian Lexojmë më poshtë pikat kryesore në lidhje me temën e emigracionit;   Art.1  (Dispozitat në fushën e lejes së qëndrimit dhe kontrollit të kufirit)   Dekretit legjislativ 25 korrik 1998, n.286, i janë bërë modifikimet e mëposhtëme: b) nenit 6, pas pikës 1, i është shtuar si në vijim: “1-bis)…

Rinovimi i pashaportës, si mund të aplikoj? Duke parë kërkesat e shumta të personave që më drejtohen për informacione në lidhje me rinovimin e pashaportës, po përpiqem të jap disa sqarime. Prej kohësh, për rinovimin e pashaportës dhe të kartës së identitetit, të gjithë qytetarët, brenda dhe jashtë Shqiperisë, duhet të prenotojnë takimin nëpërmjet portalit…

1- Cfarë është SPID? SPID është sistemi i njohjes që lejon qytetarët dhe bizneset të përdorin shërbimet online të administratës publike me një identitet unik dixhital. Identiteti SPID përbëhet nga kredencialet (emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi) që i lëshohen përdoruesit dhe i lejojnë njohjen në të gjitha shërbimet në internet. Karta e shëndetit ose karta…